sábado, 1 de mayo de 2010

‘Federico’ a Vilajuïga Juliol 2009, by Quim Pedret

Federico a Vilajuïga

Quim Pedret/Vilajuïga

El 30 de juliol de 2009 el pintor Antonio ‘Federico’ va exposar la seva obra ‘Constelacions’ en el Espai d’Art del Celler Espelt de Vilajuïga. ‘Constelacions’ es un treball de pintures, escultures i ‘colages-mòbils’. Al Celler Espelt, l’Elena Kudry i jo mateix varem pasar una bona estona entre amics i entre ells hi habia els pintors, Amella, Jordi Gisper y Javier ‘Pache’
Antonio Federico es nascut l’any 1950 i fa més de trenta anys que exposa a l’Empordà. Ara treballa a L’Estrada i a Agullana en una nau industrial i així pot treballar amb molta mes comoditat les seves peces de gran format. Es un autodidacta que va aprendre a fer de pintor artesà i va estudiar molt bon dibuix. Te un gran domini per la creació l forma lineal i els colors. S’interessà també per la ceràmica.
La geometría es veu reflectida en tota l’obra de Federico, obra que treballa molt be en la seva la composició Es un transgressor en l’ús dels materials, les formes i les tècniques que barreja. Al.hora que sap organitzar els elements de les seves peces, creant sempre sorpresa i a moltes vegades un bon desconcert.

Quim Pedret

L’obra de Antonio ‘Federico’ a l'Espelt de Vilajuïga
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario