martes, 25 de octubre de 2011

¡Molta Merda! o un mon ple de merda?, by Quim Pedret





.. ja se sap que el color groc en certes obres de teatre que no es poden ni esmentar…les escales.. els gats negres.. el número tretze… En països, per exemple Anglaterra, no et diuen: ‘Sort’ Et diuen: “Trenca’t una cama”, clar ho diuen perquè que desitjar sort, dóna mala sort. Aquí quan vas a sortir a l’escenari, et deixen anar un: “Molta merda” De fet, la primera vegada que m’ho van dir de petitó, en un obra de teatre escolar, el capellà-director em va dir: ‘Xaval molta merda’. Jo vaig pensar: ‘Cony, se’m notarà que estic cagat’? És per això que l’actor també ha de ser intuïtiu, té de ser intel·ligent. Intuïtiu? Crec que si. Intel·ligent? Encara o segueixo sent… però estava realment cagat.
No és la primera vegada a la vida que es relaciona l’excrement, amb la bona ventura. En alguns llocs es diuen que trepitjar merda porta sort. Bé també depèn si és amb la dreta o l’esquerra, la cama, no la merda. La merda crec que és de centre, generalment cau a plom. Però em poso a reflexionar…. si trepitjar merda dóna bona sort… Perquè es multa als propietaris de gossos que deixen els excrements al carrer? Aquesta gent el que està fent, és propiciar la bona sort dels ciutadans. O serà que l’Ajuntament te por que un dia hi hagi tanta merda als carrers, i hi hagi tanta sort per a tots, que no necessitem ni polítics, ni governs? O serà senzillament, que la merda té tan mala premsa, que no veiem les seves virtuts?… no us sorprengueu…no. En aquest moment amb la crisi energètica que hi ha al món, l’excrement, o sigui la caca, la merda, és un dels combustibles més abundants i baratets dels quals disposem.
Hi ha països, per exemple com la Xina o el Brasil, que ja estan utilitzant el “biogas” a les cases i utilitzen la caca familiar, per exemple com la teva, amic lector, com a combustible. Allà, ells reuneixen tota les cacas de la família per produir energia elèctrica i amb aquest mètode, tenen tota la llum que els surt del cul. Suposo que en el cas dels xinesos és diferent, els xinesos poca llum crec que poden donar, perquè mengen arròs i l’arròs restreny… bé parlant del “biogàs”… Demanaria que no s’obligui als amos dels gossos a que recullin la casa, sense mes, tindríem de crear un sistema de recaptació i emmagatzematge del “excrementus caninus” amb finalitats energètiques, aprofitem aquest esforç del gosset. Es podria encarregar el Departament de Merda de l’Ajuntament, que es diria el D.M.A. ; no es pot confondre en cap cas amb el D.A.M. (Departament de l’Ajuntament de Merda)…. Si, si, sembla una conversa de merda, però això es una cosa molt interessant… com deia, parlant de el ‘biogàs’…… Qui dels que esteu aquí llegint, no ha jugat de petitó amb l’encenedor i el petarronet. ¡¡¡La flamarada que surt!!!… Segur que hi ha alguns lectors que són gran especialistes. No? Això ens demostra que el gas metà, és gairebé tan eficient com el gas butà, això sí, caldria treballar una mica l’aroma o flaire, però eficient ho és i molt. És a dir, si ens posem seriosos en això de la cosa energètica, cada vegada que tires de la cadena o et tires un petarró, estàs tirant energia i diners.
Sabeu quant costa l’enllumenat públic d’una població? Us imagineu que l’alcalde d’un poble la pogués estalviar per complet Com? Per exemple, convidant als amos de gossos, que portin fer la cacona justament sota els fanals. Així sota els fanals, es podrien col•locar unes petites Plaques-Merdo-Elèctriques… per processar el ‘tomaquet’.
Us imagineu els nostres carrers, amb unes meravelloses llums de merda? Les més econòmiques i les més modernes, de disseny, per a aquesta nova Europa en estem refundant
Quan tot això canviï, es fassin Universitats de Merda, quan a algú li digui: “I et dono una merda, tiu, li estarem donant el millor de nosaltres.





caca



O potser no..



Si algú ens pregunta: Que tal la pel•lícula? i li contestem: ‘una cagada’…. Es una estupenda pel•lícula. Ningú ens dirà: “Porc, t’has tirat un pet” Noooo. Ens diran: “Compte, em sembla que tens una petita fuita de gas…(metà)”
Llegiu el meu consell i si després us sembla que el que he escrit és una gran merda, em sentiré content perquè sé que ho haureu valorat en la seva justa mesura. Igual serà una merda. No perdeu el tren del progrés. El dia que la merda comenci a cotitzar en borsa, potser direu: ¡Quanta raó tenia aquella merda de tiu!…Tenim un futur de merda molt aprop. Estimeu, cuideu i valoreu la vostra merda. Serem més solidaris, perquè qui li negarà una mica de merda al veí? Diners? No. No tots tenim els mateixos Veritat?, Però merda!! més o menys tots tenim la mateixa. Oi?



El dia que arribi aquest món de merda, serà la veritable democràcia, però no. No senyors, el dia que la merda valgui diners, segurament els pobres neixeran sense cul.





Alxis Valdes



Traducciò i Adaptació Quim Pedret

No hay comentarios:

Publicar un comentario