martes, 9 de noviembre de 2010

Líder a l’Alt Empordà com a mitjà digital, by Quim Pedret

gracies.jpg
10/10/2009 - 00:05
www.guiaderoses.net es a punt de cel.lebrar un any amb el nou portal dinàmic, i ho farà essent el mitja digital líder en rànquing Alexa a Roses i l´Alt Empordà. A la província de Girona segon, darrera de l´edició digital del Diari de Girona.
Alexa PageRank© permet fer un càlcul aproximat del nombre de visites d’una pàgina web, i de la seva posició dins d’un hipotètic rànquing mundial amb el total de pàgines web d’Internet. Les dades que ens ofereix Alexa, són sempre orientatives, però ens permeten, i de sobres, fer una valoració de l’estat d’una web o d’un conjunt de webs, mesura el tràfic de la nostra pàgina i el compara amb el de la competència o altres similars del nostre interès. Comptabilitza els accessos que ha tingut i ens permet consultar les dades en qualsevol moment. Per conèixer el tràfic d’una pàgina web només cal accedir a la pàgina principal d’Alexa, on trobarem, d’entrada, un rànquing dels millors 500 webs, rànquings per temes, les pàgines que més han millorat les seves estadístiques recents, etc.
El rànquing de Alexa és un dels més consultats de la web, és usat per determinar el valor del teu lloc i la publicitat en ell i com una font estadística per a empreses i webmasters.
A nivell rosinc, i a data d´avui 9/10/2010 GuiadeRoses.net encapçala la llista de mitjans de comunicació amb un PageRank de 386.530 i és la segona web a nivell global de la nostra Vila, seguint de prop la web del restaurant de Ferran Adrià www.elbulli.com amb 235,091.
A nivell Alt Empordanés, i a data d´avui 9/10/2010 a nivell global som la tercera a la llista, darrera del esmentat Restaurant el Bulli i de la botiga on-line Alchimia de Vilamalla.
A nivell gironi som el segón mitja digital per darrera de l´edició on-line del Diari de Girona que te un PageRank de 90.440, a nivell global ocupem la 7ena posició. Només 3 mitjans de comunicació on-line estan entre els deu primers llocs a nivell de Girona l´esmentat diaridegirona.cat, guiaderoses.net i aragirona.cat , elripolles.com ocupa la 14èna posició i el Setmanari l´Empordà la 36èna.
Catalexa.com, pàgina que recopila les dades Alexa dels mitjans catalans i la posició que ocupen les webs de parla catalana confirma que guiaderoses.net ocupa la 43ena posició en dades d´agost, en espera de l´actualització de setembre en que guiaderoses sortira beneficiada.
Al posicionament estadístic s´ha de sumar el posicionament com a marca que ha posibilitat l´interès d´agencies de nivell nacional i de diaris de prestigi contrastat per l´intercanvi d´enllaços i/o col.laboracio.
L´aposta pel dinamisme web i les xarxes socials s´ha vist reflectida amb l´integració al nostre portal de les principals aplicacions 2.0 com Facebook que amb 5000 amics a l´usuari ens ha obligat a crear una nova aplicació que compta ja amb 1175 seguidors, Youtube, Flickr i Twitter que a permés una interactuació amb els usuaris dinàmica i fluida, hem pasat a ser un clar referent de consulta, servei i asessorament en temps real, tant per visitants i turistes com pel dia a dia dels rosincs.
Tot i que el principal contingut del web es l´actualitat diaria, tanmateix volem resaltar la implicació de Guia de Roses en la vida social com fomentar l´alfabetització digital i l´integració en les xarxes socials d´entitats i particulars, l´assesorament tecnològic, la digitalització de continguts, la difusió i promoció de totes les activitats que és fan a la nostra Vila, de manera totalment gratuïta i sigui l´Entitat que sigui, sense diferències ni discriminacions vers ningú, la promoció de les costums i tradicions rosinques amb l´aposta de la creació del web del Carnaval de Roses (en desenvolupament), i la difusió del nostre patrimoni, i com no, la promocio de la llengua i de la cultura catalana.
Tot aixó és gràcies a vosaltres, Usuaris, Entitats, Col.laboradors, Articulistes, i Amics.

Quim Pedret




No hay comentarios:

Publicar un comentario